Hey hey,
Hier geef ik je het recept van een pizzabodem, gemaakt van kikkererwten, mee.
Of beter gezegd: van kikkererwtenmeel.
Van gekookte kikkererten kan je hummus maken. Daarvan vind je trouwens hier het recept.
Wil je zelf kikkererwtenmeel maken? Dan heb je nog harde, ongekookte, kikkererwten nodig.
Om deze tot meel te mixen heb je een stevige blender, met glazen mengkom, nodig. Als je dit in een plastieken versie doet, kan die scheuren door het in het rond vliegen van de harde kikkererwten. Ook kan je een machine gebruiken waar je koffiebonen mee maalt. Mocht je die in huis hebben...
Alternatief is dat je gewoon kikkererwtenmeel koopt in de winkel.
“Echt lekker, zo'n kikkererwten-pizza„
Fré Heylen
Probeer het maar eens uit, zou ik zeggen.
Ook kan je altijd eens een pizzabodem van bloemkool maken. Of een havermout-pizzabodem kan natuurlijk ook.
Beide heel lekker!
Variëren, variëren... Weet je wel ;-)
Dat is sowieso waardevol als het aankomt op een gezond voedingspatroon.
Hieronder vind je het recept...
60 minuten
2 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 300 gram kikkererwtenmeel
- 200 ml warm water
- 3 el olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- half teentje geperste knoflook
- 1 tl appelazijn of citroensap
- 1/2 theelepel zout
- snuifje peper
Als topping:
- 150 gram feta
- 100 gram gedroogde tomaten
- (andere) helft geperst teentje knoflook
- 50 gram champignons (of shiitakes)
- 1 lente ui (of ajuin)
- als je fan bent: wat kappertjes
- half stronkje witloof
- groene asperges
- peper en zout
- olijfolie
- eventueel nog beetje overschot (enkele druppels) van citroensap/appelazijn
- enkele blaadjes basilicum
Bereiding
- Verwarm de oven al maar op 180 graden.
- Meng de ingrediënten voor de bodem in een kom. Kneed alles door elkaar.
- Verdeel het deeg in 2 en rol van elk deel een bal die je dan plet tot een pizzabodem (op een werkblad dat je met meel hebt bestuift)
- Leg de 2 bodem op een bakplaat en bak ze gedurende 5 minuten
- Ondertussen maak je de topping door de feta, half geplet teentje look en gedroogde tomaten te mixen.
- Verspreid deze 'spread' over je bodem.
- Snijd de champignons/shiitakes, het witloof en de lente ui in stukjes.
- Verdeel dit, samen met de groene asperges, over de bodem met 'feta, look, tomaten'-spread.
- Bak geheel nog gedurende maximum 30-tal minuten in de oven.
- Voor het opdienen kan je nog wat kappertjes en enkele druppels citroensap/appelazijn toevoegen
- In stukken snijden en... Smullen maar!
Probeer het maar eens uit
En je kan natuurlijk altijd andere inrediënten gebruiken voor je topping.
Laat je fantasie maar de loop, zou ik zeggen.
Laat het smaken ;-)
Fitte groeten,
Fré Heylen
Ook interessant...
Ontvang je gratis versie van de
"Lekkere LUNCH-recepten".
Reactie toevoegen