Hey hey,
In regio rond de Frans-Duitse grens is Flammkuchen of Tarte Flambée een populair gerecht.
Men noemt dit ook wel eens 'witte pizza' omdat er geen tomatensaus wordt gebruikt.
Ik reik je hier een variant op de klassieke manier van bereiden.
Namelijk eentje met een bodem gemaakt van bloemkool(rijst).
Echt heerlijk... Probeer het maar eens uit, zou ik zeggen.
Al was het maar omdat lekker en gezond eten bijdraagt om met energie door het leven te kunnen.
Onderstaand recept is voor 4 personen.
70 minuten
4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 el milde olijfolie
- 800 g koelverse bloemkoolrijst
- 200 ml crème fraîche (ik ging deze keer voor de haver versie; verkrijgbar bij Albert Heijn)
- 100 g belegen kaas
- 125 gram spek
- 1 rode ajuin
- 2 eieren
- ½ teentje look
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 10 g verse platte peterselie
- bakpapier
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olie in een grote pan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.
- Schep de rijst in een grote kom, laat 15 min. afkoelen en schep af en toe om.
- Rasp ondertussen de kaas en voeg toe aan de bloemkoolrijst.
- Breek de eieren erboven en bestrooi met peper en zout.
- Meng alles goed door elkaar en maak een bodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem tussen de ½ en 1 cm dik is. Druk goed aan.
- Bak de bodem ca. 25 min. in het midden van de oven.
- Verhit ondertussen een pan en bak de spekreepjes lichtjes aan. Laat eventueel uitlekken op wat keukenpapier.
- Snijd de rode ui in dunne ringen.
- Snijd de knoflook fijn en meng met de nootmuskaat door de crème fraîche.
- Snijd de peterselie fijn.
- Neem de 'flammkuchen' uit de oven en verdeel een dun laagje crème fraîche over de bodem.
- Haal even uit de oven, voeg de ajuinringen en spekjes toe en bak nog ongeveer een 15-tal minuten.
- Neem uit de oven, beleg met de gebaken kip/kalkoen en bestrooi met de peterselie.
Als je dit gerechtje hebt klaargemaakt...
... mag je me altijd, helemaal onderaan deze pagina, laten weten of ze hebben gesmaakt.
Of als jij iemand bent die datgene wat je eet deelt op je sociale media, bijvoorbeeld in je stories op Instagram, mag je me taggen ;-)
Waarvoor m'n oprechte dank!
Fitte groeten,
Ook interessant...
Ontvang je gratis versie van de
"Lekkere LUNCH-recepten".
Je fit voelen bekom je natuurlijk niet alleen door gevarieerd te eten...
Fit zijn betekent dat je gezond en energiek voelt.
Dat je zoveel mogelijk energie en goesting hebt om die dingen die je wil en moet doen, om die zo goed mogelijk te doen.
Daarvoor zijn er 4 aspecten belangrijk, nl.
- voeding
- beweging
- rust/ontspanning
- mindset
Sinds 2011 begeleid ik mensen naar een fitte levensstijl. Zowel fysiek als mentaal.
In de praktijk merkte ik dat mensen heel hard waren geholpen met enkele simpele dingen.
Deze bundelde ik in 'The Basics' van de WordFit-academie.
Daarover vind je hieronder meer info...
Wil jij...
... een leven waarin je je goed voelt.
Goed voelt met wie je bent.
Met de keuzes die je maakt.
Een leven waaruit je zoveel als mogelijk kan uithalen...
Dat jij als je op je sterfbed kan terugkijken op zoveel mogelijk dingen die je met plezier deed.
Hiervoor is energie super belangrijk.
Ik help al sinds 2011 mensen om met meer energie door het leven te kunnen.
Uit de praktijk bleek dat mensen al mega hard geholpen zijn door rekening te houden met 3 dingen:
- ademhaling
- een correcte, neutrale, lichaamshouding
- je brace ten gepaste tijden inschakelen
Die 3 zaken bundelde ik dan ook in de 3 Basismodules op de WordFit-academie.
Wil jij hier op je gemak wat meer over te weten komen?
Ontdek dan HIER meer over de WordFit-acadamie en wat dit voor jou kan betekenen.
Ontvang je gratis versie van de
"40 tips voor een fitter leven".
Reactie toevoegen