Hey hey,
Hier geef ik je het recept van een pizzabodem, gemaakt van bloemkool, mee.
Bloemkool? Ja, de bodem bestaat helemaal uit bloemkool! Erbij nog wat kruiden, een ei en voor zij die willen wat geraspte kaas. Deze pizzabodem bevat dus geen koolhydraten (tarwe of meel) maar ook geen gluten.
“Misschien heb jij wel je bedenkingen...? Een pizzabodem van bloemkool?„
Fré Heylen (oprichter WordFit en ook uw fitheidscoach)
Begrijpelijk maar echt niet nodig...
Dit is typisch zo'n gerecht wat bij vele mensen de wenkbrauwen doet fronsen. Maar geloof me vrij, deze bloemkoolpizza's zijn echt super lekker!
Meer dan de moeite waard om te proberen.
Waarom bloemkoolpizza maken?
Er zijn meerdere redenen denkbaar waarom je pizzadeeg van bloemkool zou maken?
Denk aan...
- meer groenten verwerken in je dagdagelijkse maaltijden
- iets nieuws proberen. Toch altijd leuk origineel uit de hoek te komen, toch?!
- glutenvrij eten
- minder koolhydraten eten (ook al zijn die niet per se ongezond of 'n dikmaker!)
Hieronder vind je het recept...
60 minuten
2 personen
Ingrediënten
- 1/2 Bloemkool
- een ei
- 50 gram Parmezaanse kaas
- peper en zout
- oregano
- tomatensaus
- mozarella
- topping naar keuze
Bereiding
- Verwarm je oven al maar voor op op 200°C.
- Snijd de bloemkool in roosjes en hak fijn in de blender.
- Zet deze 5 minuten in de microgolfoven.
- Laat eerst goed afkoelen!
- Wring dan de bloemkool heel goed uit in een handdoek. Belangrijk is om zoveel mogelijk water eruit te wringen.
- Meng de bloemkool met het ei, de kaas en de kruiden.
- Spreid het deeg uit in een vorm van een grote pizza of verschillende kleine pizzaatjes.
- Bak in 15 minuten tot de pizzabodem goudbruin kleurt.
- Beleg dan met tomatensaus, mozarella en je topping
- Bak nog eens 5 tot 10 minuten.
Zorg dat je saus of topping niet teveel vocht bevat, anders krijg je een wakke bodem.
Laat het smaken ;-)
Fitte groeten,
Fré Heylen
Ook interessant...
Ontvang je gratis versie van de
"40 tips voor een fitter leven".
Reactie toevoegen