Recept: Bloemkoolsteaks

 

Hey WordFit'er,

 

Ik wil je graag een heel tof maar ook lekker receptje meegeven. Namelijk dat van 'bloemkoolsteaks'.

 

 

"Heuh, wat heeft een steak met bloemkool te maken?"

Het zit hem eigenlijk vooral in de manier waarop je bloemkool snijdt. Namelijk in plakjes van één tot 2 centimeter dik. Zo bekom je platte schijven die, mits wat verbeelding, voor een steak kunnen doorgaan.

 

Old school... #dagelijksekost

Bloemkool met witte saus Chipolata WordFit.be #allesinbalans

Bloemkool is zo'n typische groente die ik associeer met mijn kindertijd. Bloemkool met witte saus en daar dan chipolatta-worstjes bij. Of ook met de winter... Maar het kan dus ook anders.

Zo kan je bloemkoolroosjes gewoon grillen in de wok. Dan hebben ze nog een lekkere 'bite'! Ik maakte dit eens klaar met tomatensaus die ik afkruidde met kurkuma, ras el hanoutkruiden (van oorsprong een Marokkaans kruidenmengsel van soms wel meer dan 20 kruiden), enkele blaadjes laurier en gegrilde cashewnoten. Ook zeker een aanrader!

Of je kan de roosjes van de bloemkool natuurlijk ook gewoon rauw eten. Bijvoorbeeld als tussendoortje. 

 

 

Bloemkool gezond?

Bloemkool is natuurlijk, net als andere groenten, heel gezond. Dit door de vele vezels en gezonde voedingsstoffen. Bloemkool bevat onder andere heel wat vitamines zoals vitamine C, K en B6. Maar ook mineralen zoals calcium en kalium. 

Weet wel dat als je groenten te lang laat koken veel van deze gezonde stofjes verloren gaan. Zoals ik hierboven al aanhaalde kan je bloemkool dus perfect rauw eten of grillen. Maar ook stomen kan natuurlijk. HIER kan je trouwens meer lezen over gezonde bereidingswijzes. Maar nu...

Opnieuw naar het recept van de bloemkoolsteaks.

Bloemkoolsteaks

Recept: Bloemkoolsteaks

25 minuten

1 personen

Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Kokosvet of olijflie 

Bereiding

  • Verwarm je oven alvast maar voor op 200°.
  • Ofwel bekleed je de bakplaat met bakpapier ofwel vet je ze in met olijfolie of kokosvet.
  • Snij de bladeren van de bloemkool en verwijder ook het hare stuk aan de onderkant.
  • Snijd de bloemkool doormidden en nadien in gelijke schijven van 1 tot 2 centimer dik. Zo heb je de 'steaks' al... 
  • Besmeer de bloemkoolsteaks ook nog met wat vetstof en leg ze op de bakplaat.
  • Laat de bloemkoolsteaks gedurende 20 minuten grillen.

Zo simpel is het! Ik serveerde de bloemkoolsteak nog met een stukje Spaanse tortilla, geroosterde hazelnoten en een kruidensausje erbij. Van die Spaanse tortilla deel ik binnenkort ook nog wel eens het recept. Want eigenlijk is dit best wel makkelijk te bereiden...

Hieronder alvast het recept van het sausje met de noten.

Laat het smaken ;-)

Kruidensaus en hazelnoten

Recept: Bloemkoolsteaks

10 minuten

1 personen

Ingrediënten

  • kokosroom
  • olijfolie
  • citroensap
  • verse munt
  • verse peterselie
  • verse koriander
  • een snuifje zout
  • hazelnoten

Bereiding

  • Hazelnoten in stukjes hakken en in de pan bakken. Let wel op ze bakken snel aan.
  • De saus samenvoegen naar eigen smaak en goesting.

Probeer jij dit receptje eens uit? Laat onderaan dit blogartikel zeker even weten wat je ervan vond ;-) Smakelijk!!

 

Fitte groeten, 

Frédéric Heylen (ook uw fitheidscoach)

GRATIS EBOOK MET 14 ONTBIJTIDEEËN??

Download het hier
Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar