Hey hey,
Dahl is een linzencurry die zowel als dikke soep of als curry gegeten wordt.
In dit recept maak ik er naanbrood bij. Dat kan je in de winkel kopen of gewoon zelf maken.
Je er kan ook bijvoorbeeld rijst bij serveren.
45 minuten
2 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 ajuin
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 500 ml water
- 1 (groeten)bouillonblokje
- 3 cm gember
- 150 gram zoete aardappel
- 3 tl currypoeder
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 250 ml kokosmelk
- 70 gram rode splitlinzen
- 200 gram spinazie
- 10 gram pompoenpitten
- 10 gram verse koriander
- 1 limoen
- 1 naanbrood
Bereiding
- Ga je voor zelfgemaakt naanbrood? Begin dan hiermee. HIER het recept.
- Verwarm de oven alvast op 200 graden
- Los het bouillonblokje op in het water
-
Snijd de ajuin fijn
-
Rasp de gember
-
Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes van ongeveer 1,5 cm
-
Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan met deksel, op middelhoog vuur
-
Fruit de fijngesneden ajuin
-
Voeg de geraspte gember, het currypoeder en de tomatenpuree toe
-
Laat nog enkele minuutjes pruttelen terwijl je goed roert
- Voeg de kokosmelk en de bouillon toe
- Breng het geheel aan de kook
- Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe.
- Voeg wat peper en zout toe
- Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten koken (tot dat de zoete aardappel zacht is)
- Eventueel kan je nog een beetje water toevoegen als het geheel te droog wordt
- Bak ondertussen de pompoenpitten in een pan, zonder vetstof, tot ze poffen
- Hak de korinader fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen
- Meng in een apart kommetje de helft van de koriander, 2 tl per persoon limoensap, de geraspte limoenschil, de pompoenpitten, 1 el olijfolie en eventueel nog wat peper en zout
- Meng de andere helft van de koriander met 1 el olijfolie en besmeer hiermee het naanbrood. Warm dit nog even op in de oven.
- Roer de spinazie door de dahl
- Voeg de overschot van het limoensap toe
- Dien op
Als je dit gerechtje hebt klaargemaakt...
... mag je me altijd, helemaal onderaan deze pagina, laten weten of het heeft hebben gesmaakt.
Of als jij iemand bent die datgene wat je eet deelt op je sociale media, bijvoorbeeld in je stories op Instagram, mag je me taggen met @iedereenfit.
Altijd leuk...
Fitte groeten,
Ook interessant...
Ontvang je gratis versie van de
"Lekkere LUNCH-recepten".
Fitheid draait natuurlijk om nog meer dan 'gevarieerd eten'...
Fit zijn betekent dat je gezond en energiek voelt.
Dat je zoveel mogelijk energie en goesting hebt om die dingen die je wil en moet doen, om die zo goed mogelijk te doen.
Daarvoor zijn er 4 aspecten belangrijk, nl.
- voeding
- beweging
- rust/ontspanning
- mindset
Sinds 2011 begeleid ik mensen naar een fitte levensstijl. Zowel fysiek als mentaal.
In de praktijk merkte ik dat mensen heel hard waren geholpen met enkele simpele dingen.
Deze bundelde ik in 'The Basics' van de WordFit-academie.
Daarover vind je hieronder meer info...
Wil jij...
... een leven waarin je je goed voelt.
Goed voelt met wie je bent.
Met de keuzes die je maakt.
Een leven waaruit je zoveel als mogelijk kan uithalen...
Dat jij als je op je sterfbed kan terugkijken op zoveel mogelijk dingen die je met plezier deed.
Hiervoor is energie super belangrijk.
Ik help al sinds 2011 mensen om met meer energie door het leven te kunnen.
Uit de praktijk bleek dat mensen al mega hard geholpen zijn door rekening te houden met 2 dingen:
- ademhaling
- een correcte, neutrale, lichaamshouding
Die 2 zaken bundelde ik dan ook in de 2 Basismodules op de WordFit-academie.
Wil jij hier op je gemak wat meer over te weten komen?
Ontdek dan HIER meer over de WordFit-acadamie en wat dit voor jou kan betekenen.
Ontvang je gratis versie van de
"40 tips voor een fitter leven".
Reactie toevoegen