Hey hey,
Hier een super gezond, lekker en bovendien ook nog eens makkelijk te maken recept.
Shakshuka is een succesgerecht. Het is lekker, gezond, voedzaam, makkelijk, snel, voor elk moment van de dag én je hebt slechts 1 pan nodig (= weinig afwas)!
Met dit gerecht kun je eindeloos variëren in de kruiden en groenten die je toevoegt, je vindt dan ook enorm veel varianten op het internet. Deze versie is een snelle variant, lekker pittig, mooi rood van kleur en overheerlijk. Hopen vinden jullie em even lekker als wij!
Je kan Shakshuka eten als ontbijt, lunch of avondmaal!
30 minuten
2 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
1 blik 400 gram gepelde tomaten van goede kwaliteit
-
1 blikje tomatenpuree
-
1 paprika
-
2 tomaten
-
1 rode ui
-
1 teen knoflook
-
1/2 tl korianderpoeder
-
1/2 tl komijnzaad
-
1/2 tl venkelzaad
-
4 eieren
-
versgemalen peper en zout
-
voor erover en erbij:
- verse koriander
- 100 gram zachte geitenkaas
Bereiding
-
Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn.
-
Verhit wat olijfolie in de pan en bak de kruiden aan tot het lekker begint te ruiken.
-
Voeg nog wat olijfolie toe en bak de ui en knoflook een paar minuten mee.
-
Snijd de paprika in repen en bak deze mee.
-
Doe nu de tomatenpuree, het blik gepelde tomaten en de tomaten in stukjes erbij. Breng aan de kook.
-
Maak kuiltjes en breek de eieren hierin. Zet het vuur laag.
-
Doe het deksel op de pan en laat 5-10 minuten pruttelen tot het eiwit gestold is en het eigeel nog zacht.
-
Verkruimel geitenkaas erover en bestrooi met koriander.
-
Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
-
Rooster wat wraps voor erbij die je erin kan dippen.
Ontvang je gratis versie van de
"Lekkere LUNCH-recepten".
Ook interessant...
Ontvang je gratis versie van de
"40 tips voor een fitter leven".
Reactie toevoegen