Hey hey,
Hier een super goed afsmakend recept.
Dat van 'Bloemkoolsteaks met harissa en boerenkool salade'.
Overheerlijk, gezond en makkelijk om te bereiden... Wat wil een mens nog meer?
Je kan het serveren als vleesvervanger of er net een stukje vlees bij maken.
Dit recept ziet er best chique uit maar het kan binnen 30 tot 40 minuten op tafel staan.
De bloemkoolsteaks zijn lekker pittig door de harissa en doordat er vooral bloemkool en salade in het recept gebruikt wordt, is het een koolhydraatarm en een gezond recept.
De ingrediënten passen allemaal heerlijk samen. Pittig, zoet, zuur en het romige van de bloemkoolpasta.
45 minuten
2 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
1 bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 1 el kookroom, mag ook soja
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Harissa marinade
- 1 tl harissa
- 1 el ahornsiroop of honing
- 1,5 el olie of zonnebloemolie
- optioneel: 1 tl citroensap
Boerenkool salade
- 120 gr geseneden boerenkool
- 100 gr granaatappelpitjes
- 2 el citroensap
- 1 tl tahini
- 1 tl olijfolie
- 1 tl tamari of sojasaus
- 2 el zonnebloempitten
Bereiding
-
Verwarm de oven op 220 graden.
- Begin nu met het maken van de boerenkool salade. Fijn de boerenkool fijn. Meng citroensap, tahini, olijfolie en tamari in een kommetje en voeg dit toe aan de gesneden boerenkool. Zet de salade aan de kant.
- Verwijder alle bladeren van de bloemkool en was de overgebleven bloemkoolroos. Snijd de bloemkool precies door het midden. Neem een halve bloemkool en snijd vanaf de snijkant een dikke plak van ongeveer 2 cm. Doe hetzelfde met de andere helft. Nu heb je van beide helften de dikste plakken gesneden. Bak deze plakken ongeveer 2 minuten aan elke kant in de pan, in een beetje olie.
-
Snijd de rest van de bloemkool in kleinere stukken en kook deze in water gedurende 5 tot 10 minuten.
-
Maak in de tussentijd de harissa marinade door alle ingrediënten te mengen. Leg de gebakken bloemkool steaks op een met bakpapier beklede ovenschaal. breng de Doe de marinade, alngs beide kanten, over de steaks. Bak dee steaks ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven. Let op dat ze niet aanbakken maar mooi gebruind uit de oven komen.
- Giet de gekookte bloemkool af zodra deze gaar is en prak deze tot een puree. Voeg vervolgens een geraspt teentje knoflook toe, zout naar smaak, een scheutje (soja)room en olijfolie. Meng tot een zachte puree.
- Serveer nu de bloemkoolpuree met bloemkoolsteak en de boerenkool salade. Als afwerking kan je eventueel nog wat granaatappelpitjes en/of zaden toevoegen.
Ontvang je gratis versie van de
"Lekkere LUNCH-recepten".
Ook interessant...
Fit zijn draait natuurlijk om meer dan 'gezond eten'...
Fit zijn betekent dat je gezond en energiek voelt. Dat je zoveel mogelijk energie en goesting hebt om die dingen die je wil en moet doen, om die zo goed mogelijk te doen.
Daarvoor zijn er 4 aspecten belangrijk, nl.
- voeding
- beweging
- rust/ontspanning
- mindset
Sinds 2011 begeleid ik mensen naar een fitte levensstijl. Zowel fysiek als mentaal.
In de praktijk merkte ik dat mensen heel hard waren geholpen met enkele simpele dingen.
Deze bundelde ik in 'The Basics' van de WordFit-academie.
Daarover vind je hieronder meer info...
Wil jij...
... een leven waarin je je goed voelt.
Goed voelt met wie je bent.
Met de keuzes die je maakt.
Een leven waaruit je zoveel als mogelijk kan uithalen...
Dat jij als je op je sterfbed kan terugkijken op zoveel mogelijk dingen die je met plezier deed.
Hiervoor is energie super belangrijk.
Ik help al sinds 2011 mensen om met meer energie door het leven te kunnen.
Uit de praktijk bleek dat mensen al mega hard geholpen zijn door rekening te houden met 2 dingen:
- ademhaling
- een correcte, neutrale, lichaamshouding
Die 2 zaken bundelde ik dan ook in de 2 Basismodules op de WordFit-academie.
Wil jij hier op je gemak wat meer over te weten komen?
Ontdek dan HIER meer over de WordFit-acadamie en wat dit voor jou kan betekenen.
Ontvang je gratis versie van de
"40 tips voor een fitter leven".
Reactie toevoegen