25 minuten
2 personen
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 peer
- +- 75 gram schimmelkaas naar keuze
- olijfolie if kokosvet
- peper en zout
- 1 teentje look
- 1 sjalot of ajuin
- Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm en oregano)
- enkele okker- of walnoten
Bereiding
- Verwarm de over alvast maar voor op 220°
- Hol de aubergine uit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes
- Schil de peer, ontdoe ze van haar klokhuis en snij ook deze in blokjes.
- Doe hetzelfde met de ajuin.
- Plet het teentje look met de platte kant van een (groot) keukenmes. Hierdoor komt de schil er makkelijk af. Snij in kleinere deeltjes en plet, met opnieuw de platte kant van het mes, tot een pasta.
- Hak de noten fijn. Dit kan met een mes of blender.
- Meng al deze ingrediënten, samen met de schimmelkaas, in een kom.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie (of kokosvet) en een stukje keukenpapier.
- Leg de uitgeholde helften van de aubergine in de ovenschotel en vul deze met de bekomen mengeling van fijngesneden ingrediënten.
- Kruid af met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Zet het geheel een kwartiertje in de oven...
- ... en dan smullen maar.
Als schimmelkaas kan je natuurlijk opteren voor één van volgende kazen: Roquefort, Saint Agur, Blue d'Auvergne, Danablu, Gorgonzola, Stilton, Roche Baron, ... Dat maakt volgens mij niet zoveel uit. Al hebben ze natuurlijk allemaal wel hun eigen specifieke kenmerken. Slecht kan het sowieso niet zijn! Doordat de peer een beetje carameliseert worden de stukjes aubergine lekker 'crispy'... Njam jam! Ik opteerde ervoor om erbij nog wat spelt te koken. Deze bron van koolhydraten geeft geleidelijk aan energie vrij zodat je niet zo'n grote pieken krijgt in je bloedsuikerspiegel dan dit het geval is bij sommige andere bronnen van koolhydraten. Al wil ik nogmaals benadrukken dat die koolhydraten echt niet de oorzaak is van het 'niet kunnen afvallen'! Dit wordt nog te vaak beweerd...
Reactie toevoegen