Hey hey,
Zoals je misschien al wel weet heb ik de persoonlijke missie om zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat ze maar één leven hebben. Daarom moet je zeker en vast zoveel als mogelijk proberen te genieten.
Maar dat genieten hoeft niet altijd te gebeuren door laat op te blijven en te feesten, zware en moeilijk verteerbare dingen te eten, overmatig alcohol te drinken of weet ik nog wat allemaal.
Wat ik probeer mensen ook te laten inzien dat, naast het het feit dat ze maar één leven hebben, ze ook maar één gezondheid hebben. En die is natuurlijk ongelooflijk veel waard...
Want, geef nu zelf toe. Wat is het leven waard als je je niet goed voelt. Of erger nog als je ongeneeslijk ziek bent. Natuurlijk heb je dat soms niet in de hand. Waarom liggen er anders zoveel kinderen in het ziekenhuis met een verschrikkelijke ziekte?? Soms is het leven gewoon niet eerlijk... Maar volgens mij kan je wel heel wat zaken doen waarmee je je levenskwaliteit en gezondheid een serieus handje helpt. En dat hoeven lang niet altijd moeilijke zaken te zijn. Ik denk bijvoorbeeld aan simpele dingen waarover ik eerder al een blogartikel schreef:
- genieten van kleine dingen in het leven
- lachen
- eens een wandeling maken
- elke dag bewust eens op je ademhaling letten
- van slapen een prioriteit maken
- ...
Ik kan er nog heel veel opsommen.
Ook het zoveel mogelijk eten van natuurlijke en onbewerkte producten eten speelt een belangrijke rol in een gezond, energiek en dus fit leven.
Wat inspiratie kan hierbij natuurlijk altijd helpen...
Daarom hieronder het recept van, met allerlei andere groenten, opgevulde courgette.
60 minuten
3 personen
Ingrediënten
- 4 courgettes
- 1 ajuin, gepeld en fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijn gesneden
- 300g kersttomaatjes, in kwartjes gesneden
- 3 à 4 blikjes tomatenconcentraat
- 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden
- 1/2 bouillonblokje opgelost in 100ml water
- 100g geraspte kaas, zoals Gouda
- peterselie om te dresseren
- Optioneel: 500g gehakt (liefst van goede kwaliteit)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de courgettes en snijd ze in de lengte in tweeën. Hol ze met een mesje en lepel uit en snijd het vruchtvlees fijn.
- Stoof de ajuin even aan in een grote pan en voeg dan de knoflook toe.
- Indien je opteert om er gehakt bij te doen, doe je dit me in de pan en laat dit meebakken.
- Doe er de tomaatjes, de paprika en het courgettevlees bij.
- Giet ook de bouillon erbij en laat 5 minuten op een matig vuur koken.
- Leg de uitgeholde courgettes in een ovenschaal en smeer er met een lepeltje tomatenconcentraat op. Lepel er daarna het mengsel uit de pan in.
- Bestrooi met de kaas, peper en zout.
- Zet de gevulde courgettes 30-45min in de oven (de duur hangt een beetje af van je oven).
- Bestrooi met peterselie en serveer.
Ook nog dit: koken is geen exacte wetenschap hé. Als jij wil, kan je er altijd nog andere groenten bijdoen.
Of wil je het bijvoorbeeld wat pikanter? Doe er dan bijvoorbeeld wat cayennepeper of fijngesneden chilipeper bij.
Wees creatief, zou ik zeggen...
Laat het vooral smaken!
Helemaal onderaan deze pagina mag je trouwens altijd jouw reactie achterlaten.
Vond je het lekker? Wat deed jij anders waardoor het nog lekkerder werd? Let me know ;-)
Fitte groeten,
Reactie toevoegen