Hey hey,
Hier deel ik weer een recept van een heerlijk bijgerecht...
In de oven geroosterde venkel.
Dit is super lekker bij bijvoorbeeld een stukje vlees, vis of bijvoorbeeld wat gegrilde halloumi of gekruimelde geitenkaas.
Mmmm, heerlijk...
Ook een idee is om erbij ook stukken pompoen te grillen.
Die moeten even lang in de oven, op dezelfde temperatuur.
Ontdek HIER het recept van gegrilde pompoen uit de oven.
Ook kan je er het laatste kwartier nog en trosje kerstomaatjes bijdoen.
Zo bekom je meer kleur op je bord. En dat is nooit niet slecht...
Ook afgekoeld heel lekker!
Gooi trouwens het groen van de venkel maar niet weg.
Als je dit mee in je ovenschaal gaat doen, gaat dit aanbranden...
Maar als versiering van je gerecht is dit ideaal.
Ontdek hieronder het makkelijk te bereiden recept van, in de oven, geroosterde of gegrulde venkel.
50 minuten
2 personen
Bijgerecht
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- olijfolie
- peper en zout
- tijm (gedroogde en/of verse)
Bereiding
- Verwarm de oven alvast maar voor op 180 °C
- Reinig de venkels. Snijd het groen er bovenaan af. Houd het nog wel even opzij voor de afwerking. Snijd ongeveer een halve centimeter van de onderkant. Haal het buitenste blad eraf. Dit is meestal vuil of beschadigd.
- Snijd de venkels knollen in schijven van een halve tot 1 cm dik. De steelaanzet mag je eraan laten omdat deze de bladeren samenhoudt.
- Leg ze op een bakplaat of ovenschotel en wrijf ze goed in met olijfolie.
- Optioneel: voeg ook stukjes pompoen toe.
- Kruid met zout, peper en gedroogde tijm.
- Zet de schaal 40 minuten in de oven.
- Wil je ook kertomaatjes toevoegen? Eg deze erbij (doorgesneden of in zijn geheel) tijdens het laatste kwartiertje.
- Als het uit de oven komt, kan je er eventueel nog verse tijm bijdoen. Ook het groen van de venkel kan dienen als versiering/dressering.
Ontvang je gratis versie van de
"Lekkere LUNCH-recepten".
Ook interessant...
Ontvang je gratis versie van de
"40 tips voor een fitter leven".
Reactie toevoegen