Hey hey,
Er valt zeker wat voor te zeggen om zoveel mogelijk seizoensgebonden groenten te eten.
Dat zorgt er niet alleen voor dat je groenten met veel smaak eet. Daarnaast verklein je er ook nog eens je ecologische voetafdruk mee.
Maar goed...
Je kan het nu eenmaal niet altijd perfect te doen. Dat besef ik ook wel.
Anders zou je in principe in België nooit bananen of kiwi's mogen of kunnen eten.
Maar we kunnen natuurlijk wel proberen er naar te streven, zoveel mogelijk seizoensgebonden groenten eten...
Toch?
In de wintermaanden bijvoorbeeld pompoenen.
Heerlijk!
De meest voor de hand liggende optie is misschien om soep te maken van pompoen. Wat ook super lekker is.
Maar het kan ook anders...
Hieronder vind je het super simpele maar oooh zo smaakvolle recept van gegrilde pompoen in de oven.
Eventueel kan je er optioneel ook nog andere groenten bijdoen. Denk aan pastinaak, koolraap of venkel.
60 minuten
3 personen
Bijgerecht
Ingrediënten
Bereiding
- verwarm de oven voor op 220 °C
- schil de pompoen en snij deze in kleine stukjes
- schil ook de koolraap of pastinaak en snij ook deze in kleine stukjes
- snij de ajuinen in groffe stukken
- plet het teentje look
- verdeel alles op een met olijfolie ingevette bakplaat
- kruid af en schuif de bakplaat met alle groenten in de voorverwarmde oven
- Roer paar keer doorheen de groenten en...
- ... na 40 minuten in de oven zijn de groenten klaar!
- Smullen maar!
Simpel en goed!!
Ontvang je gratis versie van de
"Lekkere LUNCH-recepten".
Ook interessant...
Is dit herkenbaar?
- Heb jij wel eens het gevoel te weinig energie te hebben?
- Ben je 's morgens niet uitgerust?
- Heb je geregeld last van je nek, schouders en/of onderrug?
- Heb je na het eten regelmatig een opgeblazen gevoel?
- Ervaar je toch wel af en toe wat stress?
- Heb je zelden een moment voor jezelf?
Dan heb ik goed nieuws voor je...
De 2 Basismodules van de WordFit-academie (rond Ademhaling en Neutrale lichaamshouding) gaan je echt helpen!
Hieronder wat meer info...
Reactie toevoegen