Hey hey,
We hebben er allemaal wel eens last van, het 'ik-moet-precies-altijd-snoepen-als-ik-in-de-zetel-lig'-sydroom. Als je bijvoorbeeld een spannende film of je favoriete serie aan het bekijken bent... Dan kan een lekkere, knapperige snack wel van pas komen. Elke keer naar chips of M&M's grijpen is uiteraard niet de meest verstandige beslissing.
Enkele ideetjes die eerder op deze vlog verschenen zijn:
- chips van aubergine
- een zelfgemaakte dipsausje voor bij knabbelgroentjes
- koekjes van peer en havermout
Hier geven we je het recept mee van FRAMBOOSPOPCORN
Ingrediënten
Voor 1 persoon:
- 100 gram maïs
- 5 frambozen
- 3 el honing
- 1 el olie (maïsolie of een olie dat hitte verdraagt!)
Bereiding
- Zet een kookpot met een deksel (best een doorzichtig deksel dan kan je alles goed in het oog houden) op het vuur en doe er de olie in. Laat op hoog vuur heet worden.
- Voeg na 2 minuten de maïs toe en laat ze poffen. Van zodra je er een paar hoort ploffen, verlaag dan meteen het vuur. Schud ook af en toe met de pot zodat de onderste maïskorrels niet verbranden. Laat de korrels +- 4 minuten op het lage vuurtje verder poffen.
- Plet ondertussen de frambozen in een kommetje en voeg de honding toe. Roer onder elkaar.
- Als alle korrels gepoft zijn haal je het van het vuur en giet je de popcorn op een bakpapier. Giet het framboos-honingmengsel over en roer door elkaar.
- Serveer in een kommetje
Je krijgt dit receptje aangeboden door Laura van Be Fit, Be Awesome. Zij is gastblogger voor WordFit.
Ook interessant...
Reactie toevoegen