45 minuten
4 personen
Dessert
Ingrediënten
- 230ml amandelpasta (Ook wel amandelboter genoemd. EIgenlijk is dit gewoon de amandelversie van pindakaas.)
- scheut melk (soort melk kan je kiezen... Soja-, rijst of amandelmelk)
- Handjevol, fijgehakte, amandelen
- 2 eieren
- 1 eetlepel chiazaad
- klein scheutje ahornsiroop
- 110g suiker (gewone of bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker)
- 1 koffielepel vanille extract
- 1 theelepel baksoda
- snuifje zout
- Optioneel: stukjes pure chocolade of bakvaste chocoladedruppels
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Ofwel vet je de bakvorm in met een vetstof ofwel beleg je deze met bakpapier. Dit om er voor te zorgen dat de brownie na het bakken er gemakkelijk uit komt.
- Meng alle ingrediënten (behalve de chocoladestukjes en fijngehakte amandelen) met een keukenrobot of mixer.
- Roer de amandelen er doorheen
- Optioneel voeg je er ook de chocoladestukjes bij.
- Giet het browniebeslag in de bakvorm.
- Bak de brownie gedurende een 25 à 30-tal minuten.
Hoe weet je of de brownie klaar is?
Prik er met een vork of tandenstoker in. Als er niets blijft aanplakken, is de brownie voldoende doorbakken.
Nog even laten afkoelen, in stukken snijden en... smullen!
Laat het je smaken!!
Ben je wat meer een 'avonturier qua eten'? Probeer dan zeker maar eens het recept van 'brownies met quinoa' uit. Dat recept vind je HIER.
Fitte groeten,
Frédéric Heylen, ook uw fitheidscoach
Ook lekker...
Ontvang je gratis versie van de
"Overheerlijke ONTBIJT-ideeën".
Ontvang je gratis versie van de
"40 tips voor een fitter leven".
Reactie toevoegen