Hey WordFit'er,
Met het WordFit-voedingsplan slaagden afgelopen jaren al meer dan duizend mensen gezond(er) eten.
En dat is best wel moeilijk de dag van vandaag...
Toch?
Niet alleen omdat er in deze tijd super veel afleidingen en verleidingen zijn.
Ook omdat het vaak moeilijk is om te weten wat je wel en niet kan geloven... Er wordt zo veel foute info verspreid.
Zoals bijvoorbeeld dat je koolhydraten moet schrappen als je wil afvallen.
Klopt dus niet per se hé! Als het om afvallen gaat het enkel om de energiebalans. Meer niet...
Maar goed... Buiten het feit dat dit blijkbaar nog eens even van m'n hart moest wil ik je natuurlijk gewoon helpen en inspireren om gezonder en energieker door het leven te gaan.
En dat doe ik dus onder andere, zoals je waarschijnlijk wel weet, door het meegeven van lekkere en makkelijk te bereiden recepten.
Hieronder een recept dat ik in 2015 kreeg van Elien en Robbe van een BordVol.be, wat ondertussen niet meer bestaat.
Wat wel jammer is...
En me er op dit moment doet aan doet denken dat ik nog wel samenwerkingen wil aangaan met mensen die willen fungeren als gastblogger voor WordFit...
Is weeral een tijdje geleden.
Heb jij zin om, samen met mij, anderen te inspireren een fitter leven te leiden?
En heb jij wel wat input om recepten te kunnen delen met onze volgers?
En het hoeven niet per se recepten te zijn...
Het mogen bijvoorbeeld ook andere aspecten van een fitte levensstijl zijn. Denk bijvoorbeeld oefeningen, tips rond mindset, slaap, ...?
Heb jij het gevoel veel hierover te weten maar het niet voldoende te kunnen delen met 'de mensheid'?
Wij hebben meer dan 25 000 volgers op social media... Dus dat kan wel helpen om je ei kwijt te kunnen :-)
Zin in?
Dan mag je me altijd even contacteren!
Kan door even een mailtje te sturen naar fre@wordfit.be of de contactpagina van deze website in te vullen.
Maar dus...
Hieronder het recept van de risotto van asperges.
Met erbij eventueel een stukje vlees erbij. In dit geval stukjes varkensmignonette...
Ook deed ik er, als ik het zelf maakte, al eens wat erwten als extraatje bij. Ook heerlijk lekker.
Wat heb je allemaal nodig om deze heerlijke quinoa-risotto te maken?
(voor 2 à 3 personen)
- Een halve bloemkool in roosjes gesneden
- Olijfolie
- 1 kleine ajuin: gepeld en fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijn gesneden
- +- 85g quinoa, afgespoeld
- 1,5 groentenbouillonblokje, opgelost in een halve liter kokend water
- +- 200g groene asperges
- Halve koffielepel currykruiden
- 30g parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Peterselie
- Optioneel: varkensmignonettes
[promo-banner-1]
Hoe klaarmaken?
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Besprenkel de bloemkoolroosjes met wat olijfolie en laat ze zo’n 20-25min garen in de oven.
- Wanneer de bloemkool ongeveer 10 min in de oven staat, kan je de ajuin en de knoflook in een kookpot aanstoven.
- Voeg de quinoa toe aan de kookpot en stoof die heel even mee om glazig te worden.
- Giet de bouillon nu beetje bij beetje erbij. Normaal gezien is een halve liter ruim voldoende maar door met beurten bij te gieten, kan je zelf zien hoeveel vocht de quinoa nodig heeft om te garen.
- Als de quinoa klaar is (=als er ‘witte kiempjes’ uit lijken te komen), neem je die van het vuur en laat je die met het deksel erop nog zo’n 5min wellen.
- Ondertussen kan je de asperges klaarmaken. Snijd zo’n 2-3 cm van de onderkant af, dit is het harde deel.
- Was de asperges, maar schillen moet niet (dat is niet nodig bij de groene variant, enkel bij de wite).
- Breng water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Van zodra het water kookt, kan je de asperges gaan blancheren. De gaartijd is zo’n 4 a 5 minuten.
- Om na te gaan of ze gaar zijn, prik je er even met een mes of tandenstoker in.
- Spoel de asperges af onder koud water zodat ze niet verder garen.
- De bloemkool zal ongeveer klaar zijn. Prik even in de steeltjes....
- Doe de bloemkoolroosjes samen met de currypoeder in een blender. Mix het geheel.
- Voeg het bloemkoolmengsel toe aan de quinoa en roer goed onder elkaar.
- Meng als laatste de parmezaanse kaas onder de quinoa. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Eventueel kan je nu kiezen om de asperges in stukjes te snijden en ook te mengen onder de quinoa.
- Bestrooi met wat verse peterselie en eventueel extra parmezaanse kaas.
- Optioneel kan je dit alles opdienen met varkensmignonettes.
Laat het je smaken!
Fitte groeten,
Fré Heylen, ook uw fitheidscoach
Lees ook:
- Superfoods... Heb je die wel nodig en zijn er geen goedkopere alternatieven?
- Moet ik echt de magere melkvarianten kiezen als ik wil afvallen?
- Recept curryquinoa met scampi's en kikkererwten
- Recept zelfgemaakte hummus
- Gezonde kookmethodes
- Super efficiënte buikspieroefening: de Deadbug
- Negatieve gevolgen van een slaaptekort!
Heb jij het GRATIS WordFit EBOOK met 14 verrassende ontbijtideeën al? Indien nog niet, downlaoad het HIER.
Ook interessant...
Abonneer je op m'n podcast-kanaal
Goed in je Vel-podcast
Wist jij dat...
- Fitheid de belangrijkste voorspeller is voor een lang leven.
- Ik al sinds 2011 mensen help fitter te worden.
- Alles wat je hier leest wetenschappelijk onderbouwd is.
- Ik al sinds 2015 online cursussen aanbied.
- De vraag voor een boek er al kwam in 2016 maar ik toen weigerde :-)
- Ik vind dat het leven te kort is om je moe en futloos te voelen.
- Mijn belangrijkste drijfveer om fit te blijven is om mijn kleinkinderen nog geboren te zien worden (en hopelijk ook nog met hen te kunnen spelen).
Wil ook jij fitter worden?
Reactie toevoegen