Hey WordFit'er,
Zin in een lekker gerecht? En bovendien ook nog gezond en makkelijk te bereiden... Lees dan zeker even verder ;-)
Waarom regelmatig vis eten?
Sowieso is het heel belangrijk, wat je betreft je voedingsgewoontes, voldoende af te wisselen. Bovendien is vis ook gezond door zijn eiwitgehalte en toch ook mager karakter. Zeker als je dit vergelijkt met andere eiwitbronnen zoals vlees of melkproducten.
Ook bevat vis gezonde vetten. Gezonde vetten? Ja, dat bestaat. Het gaat hier over vetten die weinig verzadigd en dus meervoudig onverzadigd zijn. Het gaat hier over de omega 3-vetzuren (en meer specifiek EPA en DHA). Deze zijn essentieel voor onze gezondheid maar kunnen niet worden aangemaakt door ons lichaam en moeten dus via onze voeding worden opgenomen. Deze gezonde stoffen vind je vooral in volgende vissoorten: zalm, makreel, haring, ansjovis en sardines.
Tenslotte is vis ook een goede bron van selenium, meestal beter dan vlees- en melkproducten.
Hoeveel vis eet je dan best? De Hoge Gezondheidsraad (HGR), het hoogste adviesorgaan van de federale regering inzake gezondheid, zegt op basis van wetenschappelijk onderzoek dat je best 1 tot 2 maal per week vis eet. Meer concreet: 140 tot 280 gram vis per week. Ook zij raden aan om af te wisselen wat betreft het type vis en zijn herkomst.
Maar jij wou het recept van de zalmrolletjes hé... De ingrediënten zijn voor ongeveer 8 rolletjes!
Ingrediënten:
- 200 gram gerookte zalm (schijfjes)
- 100 à 150 gram gepelde garnalen
- Potje kruidenkaas
- Zongedroogde tomaatjes
- 8-tal olijven
- Beetje sambal of pili-pili kruiden (of iets soortgelijks pikants wat je hebt staan)
- Halve (zoete) rode paprika
- Peper en zout
- salade
- olijfolie
Hoe bereiden?
Neem een kommetje. Doe de kruidenkaas erin. Voeg hierbij zongedroogde tomaatjes en olijven, die je in kleine stukjes gesneden hebt, erbij. Doe hierbij ook wat olie van de zongedroogde tomaten en/of olijven. Dan doe je de garnalen erbij en meng het geheel al maar eens door elkaar.
Om het geheel nog wat extra te laten ‘afsmaken’ voeg je nog wat sambal (of pikante kruiden) toe, net als in kleine stukjes gesneden paprika. Kruid het geheel nog af met wat peper en zout.
Doe dit vulsel op de zalmschijfjes en rol deze op.
Je kan natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken hé... Laat je creativiteit maar de vrije loop! Zolang je maar zoveel mogelijk natuurlijk en onbewerkte producten gebruikt ben je echt al goed op weg om gezond te eten.
[promo-banner-1]
Afwerken...
Om het geheel mooi af te werken kan je wat sla op een bord leggen. Hierop doe je wat olijfolie en eventueel nog wat kruiden. Hierop leg je de zalmrolletjes. Serveren en smullen maar…
Laat het smaken en veel plezier met het fit worden ;-)
Fitte groeten,
Frédéric Heylen (uw fitheidscoach)
Lees ook:
- Recept Stoofpotje van selder en prei met 'n toets van appelsien
- Waarom regelmatig vis eten?
- Eet jij regelmatig om een andere reden dan honger?
- Zelf een quiche maken... Helemaal niet moeilijk!
- Recept zalm met spek, geitenkaas en groeten
- Hoe kan een online begeleidingsprogramma mij helpen mijn doel te bereiken?
[promo-banner-2]
Abonneer je op m'n podcast-kanaal
Goed in je Vel-podcast
Wist jij dat...
- Fitheid de belangrijkste voorspeller is voor een lang leven.
- Ik al sinds 2011 mensen help fitter te worden.
- Alles wat je hier leest wetenschappelijk onderbouwd is.
- Ik al sinds 2015 online cursussen aanbied.
- De vraag voor een boek er al kwam in 2016 maar ik toen weigerde :-)
- Ik vind dat het leven te kort is om je moe en futloos te voelen.
- Mijn belangrijkste drijfveer om fit te blijven is om mijn kleinkinderen nog geboren te zien worden (en hopelijk ook nog met hen te kunnen spelen).
Wil ook jij fitter worden?
Reactie toevoegen