Hey hey,
Het is weer tijd voor Halloween!
Love it or hate it... Er is geen ontsnappen aan.
Dezer dagen moeten we allemaal de pompoenen, spinnenwebben en verkleedpartijen 'ondergaan'.
Vooral in de Verenigde Staten gaan kinderen verkleed langs de deuren om dan snoepgoed te krijgen.
"Trick or treat".
Vermits Halloween dus wel een beetje samengaat met zoete traktaties, wil ik je enkele zoete maar toch gezonde gerechtjes voorschotelen.
En wie Halloween zegt, zegt pompoenen.
Je vindt ze dezer dagen in alle vormen en gedaantes: decoratief aan de voordeur, uitgehold met kaarsjes erin of verwerkt in een heerlijke pompoensoep.
Maar pompoenen kunnen dus ook perfect verwerkt worden in een lekkere, zoete traktatie.
In dit artikel geef ik je 2 recepten mee op basis van pompoen...
Heerlijke pompoenbrownies
Voor deze overheerlijke pompoenbrownies gaan we zowel een bodem, vulling (voor het midden) en topping maken. We maken hiervoor alleen gebruik van natuurlijke en onbewerkte producten.
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
- 1 tas pecannoten
- halve tas amandelen
- halve tas ontpitte dadels
- 1/4 tas gedroogde geraspte kokos
- 1 eetlepel water
- snufje zout
Voor de vulling:
- 1,5 tas zeer fijngemalen pompoen
- halve tas ontpitte dadels
- halve tas amandelmelk
- 1 theelepel vanille
- 3 eetlepels agavesiroop
- 1,5 theelepel kaneel
- 1/4 tas gesmolten kokosolie
Voor de topping:
- 1 tas kokosmelk
- 3/4 tas cashewnoten
- 3 eetlepels agavesiroop
- 1,5 theelepel citroensap
- 1 theelepel vanille
- 1/3 tas gesmolten kokosolie
- snufje zout
EXTRA: Als je dadels erg droog zijn of als je geen krachtige blender hebt, zal het weken van de dadels enorm helpen. Plaats de dadels voor 30-40 minuten in lauw water om ze zacht te laten worden. Daarna kan iedere blender de dadels perfect blenden.
Hoe bereiden?
De bodem:
- Doe de amandelen in de keukenmachine en mix ze tot meel.
- Voeg nu de rest van de ingredienten toe zodat er een stevig deeg ontstaat.
- Druk het deeg in een kleine bakvorm tegen de bodem en de zijkanten.
De vulling:
- Doe de dadels, amandelmelk, vanille en agavesiroop in de keukenmachine en mix alles tot een glad geheel.
- Voeg de andere ingrediënten toe en mix alles nog eens goed door elkaar.
- Smeer de vulling gelijkmatig over de bodem in de bakvorm.
- Plaats de bodem met vulling in de diepvries (voor 8 uur).
- Maak de topping.
De topping:
- Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de gesmolten kokosolie, in de keukenmachine. Zorg ervoor dat de cashewnoten goed gemalen zijn.
- Voeg nu de kokosolie toe en mix alles nog eens goed door elkaar.
- Zet het geheel in de ijskast voor minimum 6 uur.
En dan?
Haal de bodem met vulling uit de diepvries en de topping uit de ijskast.
Smeer de topping over hetgene uit de diepvries is gekomen.
Werk nog af met wat agavesiroop en wat fijngesneden pecannoten (of andere als je wil).
Chocolade 'Whoopie pies' met pompoenvulling
Een whoopie pie is een soort koekje met een vulling ertussen. Je kan het een beetje vergelijken met een macaron maar een whoopie pie is zachter van structuur.
Wat heb je nodig?
Voor de koekjes:
- 1/4 tas kokosmeel
- 1/4 tas cacaopoeder
- 1/4 theelepel zeezout
- 1/4 theelepelt baking soda
- 3 eieren
- 1/4 tas (gesmolten) kokosolie
- 1/4 tas honing
- 1/4 theelepel vanille stevia
- een ijsschepper
Voor de vulling:
- een kleine pompoen
- slagroom of roomkaas
Hoe bereiden?
De koekjes:
- Mix alle droge ingrediënten in een keukenmachine.
- Voeg alle 'natte'-ingrediënten toe.
- Mix deze 2 door elkaar tot je een glad geheel krijgt.
- Neem hiervan, met een ijsschepper, een portie en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Herhaal dit tot het ganse beslag op is. Normaal kan je er 16 koekjes (en dus uiteindelijk 8 whoopie pies) uit krijgen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de koekjes 7 tot 9 minuten. TIP: prik er eens in met een vork. Er mag dan geen deeg meer aanhangen...
- Laat de koekjes een uur afkoelen.
De vulling:
- Schil een pompoen en snij deze in stukken.
- Stoom deze stukken totdat je ze kan pletten tot een soort van puree.
- Meng deze met wat slagroom of roomkaas.
Vul nu de afgekoelde koekjes met de gemengde vulling. Voor het mmoiste resultaat gebruik je best een spuitzak.
Laat het smaken!
EXTRA TIP
Het schillen van een pompoen moeilijk?
Leg de pompoen, helemaal onder, minstens een uur in lauw warm water. Draai de pompoen regelmatig om. Je zal zien dat het schillen een pak beter gaat!
Ook lekker...
Ontvang je gratis versie van de
"Lekkere LUNCH-recepten".
Reactie toevoegen