Hey WordFit'er,
We hebben het allemaal meestal nogal druk. We moeten dit, we moeten dat, ... Al vind ik het gegeven 'moeten' altijd wat overroepen. Maar goed, onder sommige dingen kunnen we nu eenmaal niet uit. Werken, de kinderen naar her en der voeren, af en toe nog eens afspreken met vrienden, proberen nog wat tijd te vinden voor een hobby, ... Naast al die bezigheden ook nog wat tijd vrijmaken om aan je fitheid te werken... Tja, dat schiet er soms wat over. Ok, onze hobby's kunnen dan vaak nog wel enige vorm van bewegen met zich meebrengen. Maar tijd vrijmaken om gezond eten klaar te maken?! Dat is er soms echt te veel aan. Zo lijkt het toch vaak bij mensen die gezond leren eten met het WordFit-voedingsplan.
Daarom probeer ik mensen altijd makkelijk te bereiden dingen mee te geven. Vandaag wil ik in dit blogartikel een super makkelijke manier meegeven om vis te bereiden. Namelijk door de vis te laten garen in de oven. Dit is een methode die eigenlijk met elke soort van witte vis werkt. Of het nu kabeljauw is zoals ik gebruikte of zeebaars, tarbot of bijvoorbeeld griet. Maakt niet uit. Wel raad ik aan om vis zonder vel te gebruiken. Indien je vis met vel hebt kan je deze beter bakken zodat je een korstje bekomt. Als je dat soort vis wel zou gaan bereiden in de oven wordt het vel niet echt apetijtelijk. Eerder glibberig en geleiachtig.
Hoe bereid je vis nu op een makkelijke manier in de oven?
- Verwarm je over voor op 180 graden.
- Neem ongeveer 150 gram vis per persoon.
- Neem een glazen ovenschotel en vet deze in met olijf- of arachideolie.
- Leg de vis in de ovenschotel.
- Snij een grote ajuin in ringen en leg deze op de vis.
- Neem peperbolletjes en doe deze bovenop de vis en ajuin.
- Zet dit geheel in de oven. Houd er rekening mee dat als je vis een 2,5cm dik is een 10-tal minuten volstaan. Al is dit natuurlijk geen exacte wetenschap hé. Prik er eens in met een vork. Als de vis uit elkaar valt is die gaar.
Ziezo, super simpel! In die 10 minuten dat het duurt kan jij nog heel wat groenten snijden en deze even kort opbakken in de wok. Ik deed dit bijvoorbeeld met fijngesneden rode spitskool, wat spinazie en wat stukjes rode puntpaprika. Er wat sojasaus en enkele cashwenoten bij en dan... smullen maar!!
Je kan natuurlijk ook wat groenten bij in de ovenschotel verwerken. Wat kerstomaatjes bijvoorbeeld... Ikzelf ben persoonlijk niet zo'n fan van warme tomaten in zijn geheel. Maar ja, smaken verschillen natuurlijk hé. Ook kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om het geheel een frisse toets mee te geven... Dit door enkele fijn gesneden schijfjes citroen bovenop de vis en ajuinringen te leggen.
Laat je creativiteit maar losgaan. Zo ontdek je vaak heerijke smaken en combinaties. Zolg je maar zoveel mogelijk natuurlijke en onbewerkte producten gebruikt zit je meestal al wel op het goede pad als het aankomt op gezond eten.
Laat het je alvast smaken!
!! Heb jij nog creatieve en lekkere ideeën? Deel ze hieronder gerust even door te reageren. !!
Fitte groeten,
Fré Heylen (ook uw fitheidscoach ;-) )
Lees ook:
- Waarom regelmatig vis eten? En welke vis?
- Recept zalmrolletjes met een pittige vulling
- Gezonde kookmethodes
[promo-banner-1]
Abonneer je op m'n podcast-kanaal
Goed in je Vel-podcast
Wist jij dat...
- Fitheid de belangrijkste voorspeller is voor een lang leven.
- Ik al sinds 2011 mensen help fitter te worden.
- Alles wat je hier leest wetenschappelijk onderbouwd is.
- Ik al sinds 2015 online cursussen aanbied.
- De vraag voor een boek er al kwam in 2016 maar ik toen weigerde :-)
- Ik vind dat het leven te kort is om je moe en futloos te voelen.
- Mijn belangrijkste drijfveer om fit te blijven is om mijn kleinkinderen nog geboren te zien worden (en hopelijk ook nog met hen te kunnen spelen).
Wil ook jij fitter worden?
Reacties (2)
Hey Nora,
Sorry! Jouw reactie was me aan de aandacht ontsnapt.
Ik voegde geen zout toe omdat ik al sojasaus toevoegde aan de groenten. Die maakte het geheel al redelijk zout. Als je bijvoorbeeld zoute noten zou toevoegen aan bv. een wokje moet je het ook niet per se nog extra zout erop doen. Alles draait rond evenwicht en met niets overdrijven in een fitte levensstijl.
Fitte groeten,
Frédéric Heylen (ook uw fitheidscoach)
Reactie toevoegen