Stop met multitasken WordFit Fré Heylen Online vitaliteitscoaching

 

 

Hey hey,

 

De info die ik je in dit blogbericht wil meegeven is een kwestie van mindset. Van hoe je in het leven staat, er tegenaan kijkt en ermee om gaat.

Het leven gaat super snel en je moet daarenboven nog eens duizend en één dingen doen.

Troost je, dat is bij de meeste mensen niet anders. Ok, je hebt (zoals een personal coaching-klant van me ze noemt) 'beroepsdoppers'. Mensen die hun ganse leven stempelen en dus niet gaan werken. Maar goed, daar gaat het nu niet over. Het gaat over jou en je drukke leven.

Wees eens eerlijk met jezelf... Hoe vaak ben jij verschillende dingen tegelijk aan het doen?

Ik zie nog veel mensen iets anders doen terwijl ze eten. Want anders geraken ze niet 'rond'. Nochtans is het echt wel waardevol om je te concentreren je op je eten en ervoor te zorgen dat je tegelijkertijd niet met nog andere dingen bezig bent.

 

Dat omdat je dan rustiger gaat eten en sneller voelt dat je voldoende hebt gegeten. Want ik kan het niet genoeg herhalen: overeten is één van de meest ongezonde dingen die je kan doen.

Maar ik wil er vandaag nog iets dieper op ingaan. Op dat 'verschillende dingen tegelijkertijd doen'. Ook wel 'multitasken' genoemd.

 

Het is niet makkelijk om je van alle prikkels rond je heen af te sluiten.

Hoewel multitasken je op korte termijn misschien een goed gevoel kan geven, is het zeker zo dat je je op termijn sowieso beter gaat voelen als je dingen (rustig) één voor één kan doen. Dat is vooral een kwestie van discipline en jezelf aanleren rust te nemen (niet voor niets één van de 4 aspecten van fit worden!).

 

Waarom is het nu zo belangrijk niet te multitasken?


Voldoende slapen helpt jou, net als correct (en dus rustig) ademen, om je wilskracht op peil te houden. Ook multitasken heeft een invloed op je wilskracht.

Stel, je hebt een doel. Je wil je beter in je vel gaan voelen en met meer goesting en energie door het leven gaan. Maar in de wereld waarin we de dag van vandaag leven zijn we vaak omringd met heel wat verleidingen. En dan is het niet altijd makkelijk om op het pad te blijven en je plan te volgen. Daarvoor heb je dan wilskracht nodig hé. Maar hoe zorg je er nu voor dat je die wilskracht goed benut? 

Al die prikkels om ons heen schreeuwen vaak in je oor. Bij wijze van spreken. Ze lijken zo leuk, spannend, verleidelijk, ... Ons bewuste brein kan al die prikkels vaak niet verwerken. Hierdoor reageren we vanuit impulsen. Dan blijken we ook minder goed een beroep te kunnen doen op onze wilskracht. Die werkt namelijk het best als je rustig bent. Als je alles op je gemak kan overzien en erover kan nadenken. Maar de dagdagelijkse realitieit biedt je niet altijd die gelegenheid...

Een duidelijk voorbeeld waaruit blijkt dat het niet makkelijk is je wilskracht in te zetten is als je onderweg bent met de wagen, passeert langs het tankstation en naar binnen moet om te betalen om de betaalautomaat het niet doet. Jij bent onderweg naar een volgende 'to-do op je agenda' en de persoon voor je tankt natuurlijk niet snel genoeg. Als je dan naar binnen gaat om te betalen, kom je nog in een rij tercht van wachtenden die moeten betalen. Je staat daar dan...

 

 

Tussen allerlei producten die je niet echt nodig hebt maar je wel toelachen. Ondertussen heb je je smartphone nog in je hand. Je bent dus aan het multitasken. Meerder dingen tegelijk aan het doen. Je automatische piloot neemt het dan over en daar zijn die impulsen dan plots ook... Voor je het dan goed en wel beseft sta je met allerlei dingen aan de kassa. Dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Dit is een voorbeeld van zogenaamde impulsaankopen.

Maar het gaat net zo met dingen die je door je impulsen in je mond stopt. En zonder dat je het goed en wel beseft, of zelfs helemaal niet beseft, eet je veel meer dan je eigenlijk beseft.

Daarom is het vaak heel waardevol om bewust na te denken over je gewoontes.

 

Wilskracht werkt dus echt het best als je je volledig bewust bent van je omgeving. In de wereld waarin we leven, vol met prikkels, nemen de impulsen het vaak nogal snel over. Daarom zou je echt moeten proberen om bijvoorbeeld niet altijd met je 'mobieltje' bezig zijn.

 

Probeer zoveel mogelijk dingen met je volle bewustzijn te doen.

Het gaat je echt helpen maximaler gebruik te maken van je wilskracht.

 

Veel succes ermee!

 

Fitte groeten,

Frédéric Heylen, ook uw fitheidscoach

 

 

Lees ook:

 

 

Ook interessant...

 

 

 

40 tips voor een fitter leven

Ontvang je gratis versie van de
"40 tips voor een fitter leven".

 

 

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar