Vandaag is het Heist Loopt 2012. Ik loop de halve marathon (21km). Ik ben heel benieuwd! Uiteindelijk heb ik nog nooit in m’n leven meer dan 20 km gelopen. En dat nog maar 2x, twee keer in de 20 km van Brussel. En eerlijk is eerlijk, het parcours in Heist op den Berg is (nog) zwaarder dan in Brussel. Mijn loopcompagnon voor Istanbul en ook vandaag, Rik Coeckelberghs (vanaf nu de Rikke) gaat op wedstrijdtempo proberen te lopen. Alles geven dus! Ik zie het eerder als een goede training. Om nog eens 20km te lopen. In mijn doordeweekse trainingen vind ik het niet evident om zo maar op m’n ééntje 20km te gaan lopen. Dus als ik de Rikke kan volgen lijkt het me goed.

Bij zo’n evenement  is m’n hartslag vooraf altijd toch een stuk hoger dan normaal. Door de omstandigheden, het volk, omroeper, etc. M’n hartslag is al over de 100, terwijl deze normaal rond de 65 ligt als ik begin te lopen. Ik heb dit nog al gemerkt bij eerdere evenementen.

Ik loop de halve marathon (al geeft mijn hartslagmeter 20,5km aan) in 1u 41min 10sec. De Rikke ben ik in de eerste 100 meter al kwijtgespeeld. Hij heeft me niet meer te pakken gekregen. Dus qua tempo zat het niet slecht. Zeker rekening houdende met het feit dat ik tijdens het lopen bijna 2 maal moest overgeven. Komt doordat ik al een hele tijd geen pasta had gegeten en nu ’s middags wel. Misschien ook een beetje te laat. Start was om half 4 en ik had gegeten iets na 1.

!!! TIP: je laatste volwaardige maaltijd 3 uur voor de start van de wedstrijd tot je nemen. !!!

M’n hartslag was gemiddeld 162 en maximaal 182. Zeker de 2 en derde ronde (van in totaal 4) toen ik met m’n ‘pasta-probleem’ kreeg af te rekenen had ik problemen om m’n hartslag onder controle te houden. Al kreeg ik m’n hartslag de laatste ronde wel terug stabiel en lager (rond de 158). Op zich is dat (op zo’n zwaar parcours) al een prestatie.

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar