Dit boek vormt
het bewijs dat fitheid om meer draait dan sportief, gespierd en niet geblesseerd zijn.

 

Dat is namelijk wel de context waarin het begrip 'fit' vaak voorkomt in de media.

Waarover men het daar heeft is 'überfit' zijn. Topsport. Zo goed als je ganse leven in het teken zetten van je sportieve prestaties zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Als je op social media de #fitgirl intypt, zie je vrouwen met bredere bovenarmen dan mijn eigen bovenbenen en een sixpack.

Of ze zijn aan het trainen voor hun zoveelste marathon.

 

Daar gaat dit boek dus niet over!

Wel over je het merendeel van de tijd dat je te leven hebt, je zo goed mogelijk voelen en er zo het maximum uit kunnen halen.

 

 

Hiervoor zijn zowel mentale als fysieke fitheid belangrijk.

Deze twee zijn niet uit elkaar te halen als je dagelijks met goesting uit je bed wil komen en voldoende energie wil hebben voor die dingen die je leuk en belangrijk vindt.

 

 

Dus, nog even voor de duidelijkheid.

Hier de definitie van:

FYSIEKE FITHEID = in staat zijn om de taken uit je dagelijkse leven naar behoren uit te voerenzonder dat er vermoeidheid optreedt en waarbij je voldoende energie overhoudt om te kunnen genieten van actieve vrijetijdsmomenten. Daarnaast ben je voorzien op eventuele onverwachte noodsituaties (Caspersen, 1985)

en

MENTALE FITHEID = een positieve gemoedstoestand die jij als plezierig ervaart. Een algemene toestand van 'je goed voelen'. Hierdoor ben je socialer, coöperatiever en creatiever. Ben je beter bestand tegen teleurstelligen, efficiënter in het nemen van besluiten en meer intrinsiek gemotiveerd voor interessante bezigheden. Je hebt ook eerder toegang tot gelukkige gedachten en herinneringen en je gedraagt je ook meer naar die positieve gedachten (dixit Johnmarshall Reeve in zijn boek Understanding motivation and emotion).

 

Die 2 kan je dus niet van elkaar loskoppelen en komen beide aan bod in dit boek.

Ik reik je erin concrete handvaten en bewezen methodes aan die ik zelf al 10 jaar toepas in mijn coachingspraktijk.

 

 

 

 

Ken je van...

Boek 'Fit zonder fitness'

 

 

 

"Een super boek! Tips die in de praktijk toepasbaar zijn.
Een echte aanrader!"


"Het boek leest zo gemakkelijk en inspireert mij enorm."
 

 

 

Boek Frédéric Heylen Fit zonder fitness

Alleen nog hier te bestellen!

 

Ik heb de laatste exemplaren hier liggen.

Bestel dus nu het boek 'Fit zonder fitness, dé handleiding voor een leven vol goesting en energie' en heb het morgen in huis.

Bestel jouw exemplaar